Solidaritat amb Palestina

L’Ateneu Roig i les entitats adherides condemnen el setge i destrucció de Gaza per part de l’Estat d’Israel així com la inacció – quan no l’aplaudiment – de gairebé tots els governs occidentals i àrabs.

Després de prop de set mesos de setge, són ja més de 30.000 civils assassinats – més de la meitat, menors d’edat – i milers de ferits i desapareguts. A aquestes morts s’ha d’afegir una segona fase de l’extermini programat per Israel amb la complicitat o la inacció dels Estats Units i bona part dels governs occidentals i àrabs: la fam.

El passat 25 de març el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va aprovar una resolució en la qual es demana inequívocament una alto el foc durant la celebració del Ramadán (que per cert terminava pocs dies després). La negativa del govern de Netanyahu i l’actitud passiva dels Estats Units – que es varen abstenir – no fa preveure que la tímida iniciativa de l’ONU prosperi.

Ens unim a les condemnes i denúncies d’aquesta veritable neteja ètnica, genocidi i destrucció deliberada de tot vestigi de vida civil a Gaza – escoles, hospitals, universitats, museus, habitatges – davant de la qual a la civilitzada Europa ha respost amb la seva habitual equidistància.

Això si, mentre defensa un rearmament dels països membres per preservar els valors democràtics, diuen, amenaçats per Rússia. La proposta de creació d’un Estat Palestí que alguns governs europeus com l’Espanyol defensen tímidament en alguns fòrums internacionals és purament retòrica i una cortina de fum que intenta ocultar alguns dels propòsits occidentals en els que, molt probablement també participarà Espanya: la construcció d’un port des del qual es pugui embarcar rumb a Occident el gas descobert sota el mar de Gaza. Mentre, a Tel Aviv empreses immobiliàries ja estan posant al mercat els futurs habitatges i hotels que Israel construirà a la Franja. Segurament, algunes de les dinàmiques empreses espanyoles dedicades a la construcció i el turisme ja es freguen les mans.

Recolzem la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el dissabte 20 d’abril a les 17 h. al Jardinets de Gràcia.

Deixa un comentari