Cinefòrum Kinoki (Cicle: Ser emigrant)

Nou cicle del CINEFORUMS KINOKI, en aquest mes d’abril dedicarem els cineforums al tema SER EMIGRANT.

Colaboració: 5 euros. Cada sessió inclou presentació amb un expert, visionat de la pel·licula VOSE i debat posterior entre els assistents.

A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34).


1- Dilluns, 3 d’abril a les 19.30- Give Us This Day (1949) Edward Dmytryk (Regne Unit) 120 min


Pel·lícula britànica amb aroma a cinema social independent. Sorprenent drama social que explica les dificultats personals i laborals d’una família italiana a Nova York. Dirigida per un director de prestigi, però sense estrelles, ni una gran productora al darrere, la seva mera existència és un miracle, però a més és una pel·lícula intensa, poderosa, realista, crítica, emocionant i dura. Mereix ser descoberta i reivindicada. Te una valoració de 7,3 a IMDB i 7,8 a FilmAffinity.


2- Dimecres, 12 d’abril a les 19:00- Welcome (2009) de Philippe Lioret (França) 110 min 7,5i-7,2f


Pel·lícula senzilla però intensa i emocionant. Un jove vol arribar a Anglaterra, per la qual cosa recorre a un mestre de natació francès perquè li ensenyi a nedar i així creuar el mar nedant. La relació entre tots dos marcarà tots dos. Cinema social europeu amb sensibilitat i mirada crítica. Te una valoració de 7,6 a IMDB i 7,2 a FilmAffinity.


3- Dilluns, 17 d’abril a les 19:30- El Norte (1983) de Gregory Nava (EUA)

Una de les pel·lícules pioneres del cinema independent modern i en el tracte de la immigració llatina als Estats Units, tracta del viatge de dos joves maies guatemalencs als Estats Units i les seves dificultats per sobreviure una vegada arriben. A mig camí entre el melodrama i el docudrama, marca el camí que seguiran pel·lícules molt més famoses, mostrant amb autenticitat, però amb un sorprenent lirisme visual, la terrible realitat dels immigrants il·legals. Te una valoració de 7,7 a IMDB i 7 a FilmAffinity.


4- Dimecres, 26 d’abril a les 19:00- Interrogation (Visaaranai, 2015) Vetrimaaran (India) 117 min 


No tot el cinema indi és Bollywood, aquí no hi ha balls, ni colors cridaners. És una pel·lícula intensa i dura que barreja crítica social amb elements d’intriga, en una pel·lícula que mostra els abusos a immigrants il·legals, així com la corrupció policial, el pèssim sistema judicial i la crueltat del sistema de castes. Tremenda i impactant, de les que deixen empremta. Te una valoració de8,5 a IMDB i 6,9 a FilmAffinity.

Deixa un comentari