Cineforum Dones Cineastes – Abril-Maig-Juny

Segueix el cicle de cinefòrums DONES CINEASTES, en què 2 divendres de cada mes veiem, compartim i debatim sobre pel·lícules dirigides per dones. Les sessions són VOSE, amb taquilla inversa i a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Les sessions inclouen una presentació de la pel·lícula on es dóna informació de la directora, després visionem la pel·lícula i un cop acabada debatim sobre ella. Programa i presenta Raúl Ruiz. Organitza Crónicas Kinoki.

 


Divendres, 7 d’abril a les 20:00 – La última etapa (1948) (Mujeres heroicas) de Wanda Jakubowska (Polònia)

 

Pel·lícules sobre camps de concentració n’hi ha moltes, però aquesta no només és la primera, a més la seva directora va ser una autèntica supervivent d’Auschwitz-Birkenau i Ravensbrück, i la pel·lícula està rodada a l’autèntic camp d’Auschwitz-Birkenau. Potser ha perdut capacitat de sorpresa i impacte, però continua sent una estupenda pel·lícula i d’aquelles joies que han influït a moltíssimes pel·lícules més famoses. Cal reivindicar-la.

Divendres, 28 d’abril a les 20:00 – Una pastelería en Tokio (An, 2015) de Naomi Kawase (Japó)

Possiblement la directora japonesa més coneguda a occident, una autora amb gran força visual i poètica. Una pasteleria en Tokio és segurament la seva pel·lícula més accessible, perfecta per endinsar-se per primera vegada a la seva filmografia.


Divendres, 12 de maig a les 20:00 – Daughter (Dukhtar, 2015) de Afia Nathaniel (Pakistan)

Senzilla però intensa i impactant pel·lícula, d’una mare que vol evitar que la seva filla sigui casada amb un adult. Té una colorida i espectacular fotografia.


Divendres, 26 de maig a les 20:00 – Maudie (2017) de Aisling Walsh (Canadà-Irlanda)

Directora que destaca per la intensitat dramàtica, pel gust pel detall i el desenvolupament de personatges i emocions de gran complexitat i amb una important riquesa de matisos. Maudie n’és un bon exemple, l’agredolça biografia real d’una pintora rural en qui ningú no creia i amb una història d’amor entre personatges que mai veuràs a pel·lícules de Hollywood.


Divendres, 9 de juny a les 20:00 – Amerrika (Amreeka, 2009) de Cherien Dabis (USA-Palestina)

Cherien Dabis és una nord-americana d’origen palestí que davant la invisibilitat i els clixés dels personatges originaris d’orient mitjà, va decidir fer cinema per reflectir la vida d’aquestos. Amerrika n’és el millor exemple, una agredolça tragicomèdia costumista d’una dona palestina nouvinguda amb el seu fill adolescent, que intenta adaptar-se a una nova vida i a una nova cultura.


Divendres, 30 de juny a les 20:00 – Beautiful Thing (1996) de Hettie Macdonald (UK)

Una pel·lícula que barreja el millor del cinema social
britànic amb el cinema LGTBI més càlid. Un 13 Rue del Percebe d’un barri obrer britànic reprimit per la crisi, l’atur, la violència i l’alcoholisme, però on també és possible el suport mutu entre veïns i l’aparició de l’amor sense prejudicis. Una pel·lícula molt inspirada, realista però esperançadora, emotiva sense cursileria, humana i autèntica.

Deixa un comentari