Cicle de Cinema per a la Gent Gran (Setembre i Octubre)

El CICLE DE CINEMA PER A LA GENT GRAN està pensat perquè la gent gran tingui una activitat matutina més a Gràcia, on trobar-se i socialitzar, i que millor manera de fer-ho que compartint una bona pel·lícula. En aquesta primera tanda hem escollit una sèrie de comèdies clàssiques de gran qualitat. Tots els dijous feiners a les 11:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34).


-Dijous, 22 de setembre a les 11:00- “Con Faldas y a lo Loco (Some Like It Hot)” (1959) de Billy Wilder

Amb Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis, George Raft i Pat O’Brien

Sinopsi: Dos músics que lluiten per sobreviure són testimonis d’uns assassinats entre gàngster, tement per la  seva vida decideixen fugir. Troben una feina com a músics amb què maten dos ocells d’un tir: cobraran diners i a més sortiran de gira lluny de la ciutat. Però res no és perfecte: és una companyia musical femenina.

Per arrencar el cicle res millor que una de les comèdies clàssiques més divertides i famoses: Con faldas y a lo loco. Amb un trio protagonista de luxe: Marilyn Monroe, Jack Lemmon i Tony Curtis. La idea de Billy Wilder era fer una paròdia del cinema de gàngsters, i de fet va comptar amb dos actors molt habituals en aquest gènere: George Raft i Pat O’Brien. Una pel·lícula molt divertida, que juga amb la confusió d’identitats i l’embolic, amb el sempre esmolat sentit de l’humor de Billy Wilder.


-Dijous, 29 de setembre a les 11:00- “La Extraña Pareja (The Odd Couple)” (1968) de Gene Saks

Amb Jack Lemmon i Walter Matthau

Sinopsi: Dos divorciats decideixen compartir pis. Al principi tot semblarà molt feliç: dos homes solters passant-ho d’allò més bé, però són molt diferents: un molt net i ordenat i l’altre pur caos i desordre. Que comenci el combat.

Divertida comèdia de situació escrita pel gran Neil Simon, que ha triomfat tant al teatre com al cinema. Si bé el duo còmic format per Jack Lemon i Walter Matthau ja havia coincidit en pel·lícules anteriors, aquesta és la més recordada, aquí treuen tota la seva química (destructiva) i el seu contrast per crear situacions molt divertides.


 

-Dijous, 6 d’octubre a les 11:00- “Ser o No Ser (To Be or Not to Be)” (1942) de Ernst Lubitsch

Amb Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack i Lionel Atwill.

Sinopsi: Una companyia de teatre polonesa ha de canviar la seva programació després de la invasió de Polònia. Intenten sobreviure, però es veuen immersos en una trama d’espionatge per salvar la resistència polonesa i per això hauran de fer servir l’art que més dominen: l’actuació.

Ernst Lubitsch és el mestre de la comèdia sofisticada, del suggeriment, és la intel·ligència i la insinuació feta cinema. De la infinitat de pel·lícules anti-nazis rodades durant la Segona Guerra Mundial Ser o no ser continua sent una de les millors, una comèdia mordaç i divertida en què l’enginy i l’art del teatre triomfen sobre la força bruta del feixisme. Sí, és ficció, un conte, però quina meravella de conte.


 

-Dijous, 13 d’octubre a les 11:00- “Al servicio de las damas (My Man Godfrey)” (1936) de Gregory La Cava

Amb William Powell, Carole Lombard, Gail Patrick, Alice Brady i Eugene Pallette.

Sinopsi: Una jove consentida per la seva família rica convenç els seus per a que acceptin com a majordom un rodamon que ha trobat mentre jugaven una gimcana per a rics. L’arribada del nou majordom revolucionarà tota la casa.

Gregory La Cava és un dels millors directors de comèdies dels anys 30, especialment famós com a director d’actrius (que es barallaven per treballar amb ell) i pels seus afilats diàlegs. Aquesta és la seva pel·lícula més screwball comedy, una comèdia en què tots els personatges semblen estar bojos (o a punt d’estar-ho) excepte un majordom exmendic que és molt més del que aparenta a primera vista. Potser no és la pel·lícula més famosa de la programació, però sí que és de les més divertides.


 

-Dijous, 20 d’octubre a les 11:00- “Los Viajes de Sullivan (Sullivan’s Travels)” (1941) de Preston Sturges

Amb Joel McCrea, Veronica Lake i Robert Warwick.

Sinopsi: En plena depressió econòmica, un famós director de Hollywood està fart de fer ximples pel·lícules d’entreteniment, decideix que vol fer cinema realista, que expliqui la història de la gent corrent, per la qual cosa decideix fer-se passar per rodamon i viatjar d’incognit per conèixer els veritables problemes socials de primera mà.

Preston Sturges és un dels directors més ocurrents i enginyosos del cinema clàssic, les seves pel·lícules són sempre una bogeria molt divertida, però també són una mica més, ofereixen moments de “veritat”. Com en aquesta, la seva pel·lícula més famosa i apreciada, una tragicomèdia agredolça amb moments molt bojos i altres de molt realistes, que busca reflexionar en el paper del cinema en els temps de crisi, però ho fa amb un somriure.


 

-Dijous, 27 d’octubre a les 11:00- “Mi Desconfiada Esposa (Designing Woman)” (1957) de Vicente Minnelli

Amb Gregory Peck, Lauren Bacall i Dolores Gray.

Sinopsi: Ell, periodista esportiu; ella, dissenyadora de moda. Es coneixen, s’enamoren i es casen… i, per descomptat, col·lisionen.

Elegant comèdia romàntica al més pur estil Vicente Minnelli, amb una fotografia acolorida, sumptuosos moviments de càmera, bona direcció d’actors i una elegància que crea escola. Amb un gran repartiment. Cinema per passar una bona estona.


Aquí teniu tota la programació:

Deixa un comentari