CICLE CINEFÒRUMS DONES CINEASTES – TARDOR 2023 (Setembre-Octubre-Novembre-Desembre)

CICLE CINEFÒRUMS DONES CINEASTES

TARDOR 2023

Dos divendres al mes a les 20:00 tenim CINEFÒRUM DONES CINEASTES. Cinema feminista i amb consciencia de gènere. En cada sessió contem amb una presentació de la pel·licula i de la directora, veiem la pel·licula en VOSE i després fem un debat entre totes. Taquilla inversa. Organitzat per Raúl Ruiz Serna de Crónicas Kinoki.


-Divendres, 8 de setembre a les 20:00 – Nunca, casi nunca, a veces, siempre (Never Rarely Sometimes Always, 2020) de Eliza Hittman (EEUU)

Una pel·lícula sobre una adolescent embarassada de l’Amèrica profunda que viatja a New York per sotmetre’s a un avortament. Cinema social indie feminista. Puntuada amb un 7,4 a IMDB, un 6,7 a FilmAffinity y un 7,8 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 29 de setembre a les 20:00 – Lazzaro feliz (Lazzaro Felice, 2018) de Alice Rohrwacher (Italia)

Realisme màgic italià amb tocs costumistes i crítica social. Poètica, agredolça i una mica naïf. Un mix entre “El bosque animado” i “Los santos inocentes” a la italiana. La pel·licula està puntuada amb un 7.5 a IMDB, 7,2 a FilmAffinity i un 7,8 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 6 d’octubre a les 20:00 – 3000 nights (3000 Layla, 2015) de Mai Masri (Palestina-Líban-Jordania)

La maternitat d’una palestina presa a una presó israeliana. Un drama intens, realista, emocionant i que tracta molts temes més enllà del principal. La pel·licula està puntuada amb un 7 a IMDB, 6,9 a FilmAffinity i un 7,4 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 27 d’octubre a les 20:00 – The Rider (2017) de Chloé Zhao (EEUU)

Abans de l’oscaritzada Nomadland hi havia The Rider, una pel·lícula que juga entre els límits de la ficció i el documental (els protagonistes s’autointerpreten), amb un to malenconiós, poètic i agredolç, intimista i sensible, al més pur estil indie i amb una fotografia espectacular. La pel·licula està puntuada amb un 7.4 a IMDB, 6,9 a FilmAffinity i un 7,8 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 10 de novembre a les 20:00 – La extraña (Die Fremde, 2010) de Feo Aladag (Alemanya)

Un drama intens sobre les pressions que pateix una mare soltera turc-alemanya per part de la família i la cultura d’origen. Destaca per la gran interpretació de la protagonista. La pel·licula està puntuada amb un 7.5 a IMDB, 7,1 a FilmAffinity i un 7 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 24 de novembre a les 20:00 – Way Back Home (Jibeuro ganeun gil, 2013) de Bang Eun-jin (Corea del Sud)

El drama d’una dona empresonada per error i el seu marit que lluita per alliberar-la. Crítica amb el sistema i amb gran força dramàtica, un altre exemple del bon nível de les produccions coreanes. La pel·licula està puntuada amb un 7.5 a IMDB, 6,8 a FilmAffinity i un 7 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 15 de desembre a les 20:00 – Grbavica: El secreto de Esma (Grbavica, 2006) de Jasmila Zbanic (Bosnia i Herzegovina)

En una Bòsnia que encara no ha cicatritzat les ferides després de les matances i crueltats de la guerra, una mare intenta protegir la seva filla del dolor de la veritat del passat. Un drama intimista i emocionant. La pel·licula està puntuada amb un 7.2 a IMDB, 6,8 a FilmAffinity i un 7 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


-Divendres, 22 de desembre a les 20:00 – English Vinglish (2012) de Gauri Shinde (India)

Una comèdia dramàtica d’apoderament femení, una mestressa de casa índia aprofita que acompanya el marit als EUA per aprendre anglès en una escola per a adults. Xocs culturals, convivència i empoderament en una pel·lícula de bons sentiments. La pel·licula està puntuada amb un 7.8 a IMDB, 6,8 a FilmAffinity i un 7,4 a Letterboxd. Podeu veure el trailer aquí.


 

Deixa un comentari