CINEFORUM KINOKI – Cicle Octubre 2023: Racisme i desigualtat social

CINEFORUM KINOKI

Cicle Octubre 2023: Racisme i discriminació

Cada sessió inclou presentació de la pel·licula amb posada en context, visionat de la pel·licula en VOSE i debat posterior entre totes les assistents. Col·laboració: 5 euros. Organitza Raúl Ruiz Serna de Crónicas Kinoki. A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Els dilluns a les 20:00.


-Dilluns, 2 d’octubre a les 20:00 – Killer of Sheep (1978) de Charles Burnett (EUA)

Una pel·lícula de ferotge independència, rodada durant anys, mostra amb realisme i cruesa la realitat social afroamericana. Indispensable i reivindicable. La pel·licula està puntuada amb un 7,2 a IMDB, un 6,9 a FilmAffinity i un 7,8 a Letterboxd.


-Dilluns, 9 d’octubre a les 20:00 – Nothing But a Man (1964) de Michael Roemer (EUA)

Dos joves documentalistes van fer aquesta joia de baixíssim pressupost, la vida d’un afroamericà que pateix les conseqüències del racisme i de la desigualtat, però alhora reprodueix els mals comportaments que va tenir el seu pare. Una mirada sincera de gran realisme. Obra mestra del cinema independent i la pel·lícula favorita de Spike Lee. La pel·licula està puntuada amb un 8 a IMDB, un 7,9 a FilmAffinity i un 8 a Letterboxd.


-Dilluns, 16 d’octubre a les 20:00 – Un retazo de azul (A Patch of Blue, 1965) de Guy Green (EUA)

Una de les millors pel·lícules protagonitzades per Sidney Poitier narra la relació entre una noia blanca cega i de família empobrida i un noi negre, que és l’únic que la tracta amb afecte i empatia. Una pel·lícula emotiva que va tenir un gran impacte als Estats Units. La pel·licula està puntuada amb un 8 a IMDB, un 7,3 a FilmAffinity i un 7,8 a Letterboxd.


-Dilluns, 23 d’octubre a les 20:00 – Todos nos llamamos Alí (Angst essen Seele auf, 1974) de Rainer Werner Fassbinder (RFA)

Pel·lícula minimalista que posa el dit a la nafra, en una pel·lícula que assenyala els prejudicis de la societat alemanya, que es fan evidents quan una vídua de mitjana edat comença una relació amb un home turc molt més jove que ella. La pel·licula està puntuada amb un 8 a IMDB, un 7,7 a FilmAffinity i un 8,2 a Letterboxd.


-Dilluns, 30 d’octubre a les 20:00 – Come Back, Africa (1959) de Lionel Rogosin (EUA)

A mig camí entre el documental i la ficció, es va rodar a Sud-àfrica durant l’Apartheid (de fet la van poder rodar amb l’excusa de fer un documental musical), mostrant la cultura musical del país, però també les seves grans desigualtats i el terrible racisme de l’Apartheid. La pel·licula està puntuada amb un 7,6 a IMDB, un 7 a FilmAffinity i un 7,2 a Letterboxd.


 

Deja un comentario