CINEFORUM KINOKI – Cicle Novembre 2023: Corea del Sud Vs Corea del Nord

CINEFORUM KINOKI

Cicle Novembre 2023: Corea del Sud Vs Corea del Nord

Cada sessió inclou presentació de la pel·licula amb posada en context, visionat de la pel·licula en VOSE i debat posterior entre totes les assistents. Col·laboració: 5 euros. Organitza Raúl Ruiz Serna de Crónicas Kinoki. A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Els dilluns a les 20:00.


-Dilluns, 6 de novembre a les 20:00 – Lazos de guerra (Tae Guk Gi:The Brotherhood of War, 2004) de Kang Je-gyu (Corea del Sud)

La història de dos germans separats per la guerra entre les dues corees, la pel·lícula bèl·lica més famosa a Corea del Sud i que reflecteix molt bé les diferents fases de la guerra i el que aquesta va significar per a milions de coreans. La pel·licula està puntuada amb un 8 a IMDB, un 7,2 a FilmAffinity i un 7,4 a Letterboxd.


-Dilluns, 13 de novembre a les 20:00 – Welcome to Dongmakgol (Welkkeom tu Dongmakgol, 2005) de Park Kwang-hyun (Corea del Sud)

Un poblet coreà tan apartat que no saben que hi ha una guerra, la pau de la qual es veurà alterada quan uns quants soldats de Corea del Sud i del Nord apareixen allà, atraient una guerra que no comprenen. Un conte naiff (i comèdia agredolça) sobre l’absurd de la guerra. La pel·licula està puntuada amb un 7,6 a IMDB, un 7,2 a FilmAffinity i un 7 a Letterboxd.


-Dilluns, 20 de novembre a les 20:00 – Joint Security Area (JSA) (Gongdong gyeongbi guyeok, 2000) de Park Chan-wook (Corea del Sud)

Sota l’aparença d’un thriller apassionat sobre un tiroteig a la zona fronterera entre les dues corees i la seva investigació, s’amaga una pel·lícula que aprofundeix en la ferida encara oberta entre les dues corees i l’absurd de la separació. Aquesta pel·licula va ser un gran exit a Corea del Sud, i planteja uns conflictes encara per resoldre d’una nació i cultura separada per la política. Una gran pel·lícula d’un gran director. La pel·licula està puntuada amb un 7,7 a IMDB, un 7,2 a FilmAffinity i un 8 a Letterboxd.


-Dilluns, 27 de novembre a les 20:00 – Infiltrado en el Norte (The Spy Gone North) (Gongjak, 2018) de Yun Jong-bin (Corea del Sud)

Pel·lícula d’espies que es cuina a foc lent (com el cinema d’abans) i que aprofundeix a la guerra freda entre les dues corees i els interessos amagats dels que es beneficien de l’odi… interessantísima mirada de la relació (amb totes les seves ombres) entre les dos Coreas i la possibilitat llunyana de una reconciliació. La pel·licula està puntuada amb un 7,3 a IMDB, un 6,9 a FilmAffinity i un 7,6 a Letterboxd.


 

Deja un comentario