CINEFORUM KINOKI – Cicle Desembre 2023: Cinema dins del cinema (I)

CINEFORUM KINOKI

Cicle Desembre 2023: Cinema dins del cinema (I)

Cada sessió inclou presentació de la pel·licula amb posada en context, visionat de la pel·licula en VOSE i debat posterior entre totes les assistents. Col·laboració: 5 euros. Organitza Raúl Ruiz Serna de Crónicas Kinoki. A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Els dilluns a les 20:00.


-Dilluns, 4 de desembre a les 20:00 – Cautivos del mal (The Bad and the Beautiful, 1952) de Vincente Minnelli (EUA)

Gran drama sobre la història d’un productor de cinema, interpretat amb passió per Kirk Douglas, mostrant Hollywood per dins com moltes poques pel·licules, amb el seu glamour i les seves fosques ombres… i el treball que porta enrerre. Obra mestra del cinema clàssic i del cinema dins del cinema. La pel·licula està puntuada amb un 7,8 a IMDB, un 8,1 a FilmAffinity i un 7,8 a Letterboxd.


-Dilluns, 11 de desembre a les 20:00 – Shooting Stars (1928) de Anthony Asquith y A. V. Bramble (Regne Unit)

Un entretingut melodrama amb un triangle amorós entre tres actors del cinema mut. Veiem com es rodava el cinema als anys 20 amb detall i mim. Una delicia visual amb un gran valor històric per qualsevol que s’estimi el cinema. La pel·licula està puntuada amb un 7,2 a IMDB, un 7,2 a FilmAffinity i un 7,4 a Letterboxd.


-Dilluns, 18 de desembre a les 20:00 – Millennium Actress (Sennen Joyû, 2001) de Satoshi Kon (Japó)

Anime japonès sobre una actriu envellida que viu apartada i que torna a recordar els moments més importants de la seva carrera. Un gran drama psicològic i un meravellós homenatge al cinema. La pel·licula està puntuada amb un 7,8 a IMDB, un 7,4 a FilmAffinity i un 8,2 a Letterboxd.


 

Deja un comentario