Cineforum Kinoki (Gener): Ser Professor/a.

Aquest gener el Cinefòrum Kinoki es dedicarà a proyectar pel·licules sobre l’ensenyament des del punt de vista del professor o professora. Projecció en VOSE. A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Col·laboració 5 euros. Organitza Crónicas Kinoki.


 

Dimecres, 11 de gener a les 19:00

Veinticuatro ojos (Nijushi no hitomi, 1954) de Keisuke Kinoshita (Japó)

Amb Hideko Takamine i Chishû Ryû.

Escollida com la millor pel·lícula japonesa de tots els temps per la major enquesta entre crítics i historiadors japonesos. Un relat senzill i humanista sobre una jove professora urbana que és enviada a una remota escola rural i les situacions que viu amb els seus primers 12 alumnes. Una pel·lícula tendra i càlida.


 

Dilluns, 16 de gener a les 19:30

Semilla de maldad (The Blackboard Jungle, 1955) de Richard Brooks (EUA)

Amb Glenn Ford i Sidney Poitier

Pel·lícula que inicia tot un subgènere: el del professor que arriba a un centre conflictiu i transforma els joves. Ha influenciat a pel·lícules com «Rebelión en las Aulas» o «Mentes Peligrosas», entre moltes altres. Un clàssic que va marcar un abans i un després.


 

Dimecres, 25 de gener a les 19:00

Lunana, un yak en la escuela (Lunana: A Yak in the Classroom, 2019) de Pawo Choyning Dorji (Bhutan)

Nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera.
Un professor urbanita de Bhutan que somia ser músic a l’estranger és castigat a fer classe al poble més allunyat i a més alçada del país. Una pel·lícula encantadora (amb una fotografia espectacular) sobre l’autodescobriment i que l’ensenyament professor-alumnes és bidireccional


 

Dilluns, 30 de gener a les 19:30

Mi querido profesor (Io speriamo che me la cavo, 1992) de Lina Wertmuller (Itàlia)

Al mateix temps bonica i crua, agredolç relat d’un professor que és enviat per accident burocràtic a una població costanera del sud d’Itàlia d’extrema probresa. Post-neorrealisme que barreja drama social, ensenyament i humanisme.


 

 

Deja un comentario