Cinefòrum DONES CINEASTES (Gener-Febrer-Març)

CICLE CINEFÒRUMS DONES CINEASTES 1er TRIMESTRE 2023

Nova edició de CINEFÒRUMS DONES CINEASTES, amb la programació del Primer Trimestre de 2023. Dos divendres al mes a les 20:00 gaudirem d’una pel·licula dirigida per una dona. A l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Organitza Crónicas Kinoki.


 

-Divendres, 13 de gener a les 20:00

Mustang (2015) de Deniz Gamze Ergüven (Turquia-França)

Una pel·lícula amb tocs autobiogràfics sobre la sororitat, l’adolescència, la repressió patriarcal (familiar i social) i la rebel·lia.


 

-Divendres, 27 de gener a les 20:00

Campesinas del Ryazan (Baby Ryazanskie, 1927) d’Olga Preobrazhenskaya e Ivan Pravov (URSS)

Darrere de la seva entretinguda trama melodramàtica s’amaga una pel·lícula molt feminista, amb una meravellosa poètica visual i un gran valor etnogràfic. Us sorprendrà.


 

-Divendres, 10 de febrer a les 20:00

Hear Me (Ting Shuo, 2009) de Cheng Fen-fen (Taiwan)

Refrescant comèdia romàntica on personatges s’expressen sovint amb llenguatge de signes, normalitzant i donant protagonisme a les persones amb diversitat auditiva molt abans de l’oscaritzada CODA.


 

-Divendres, 24 de febrer a les 20:00

La conexión (The Connection, 1961) de Shirley Clarke (EUA)

Docudrama (ficció amb esperit de documental) sobre el món del jazz i les drogues. Dirigida per una de les grans pioneres del cinema independent underground.


-Divendres, 10 de març a les 20:00

Señor (Sir, 2018) de Rohena Gera (Índia)

Senzill drama intimista, però molt revelador de la societat índia: el patriarcat, les diferències socials segons els orígens o la importància de la formació i l’apoderament professional.


 

-Divendres, 24 de març a les 20:00

Una Vida Sencilla (A Simple Life, 2011) de Ann Hui (Hong Kong)

La senzillesa feta cinema. Un drama humà realista i agredolç, narrat amb solidesa per aquesta experta i veterana directora. Què passa quan la cuidadora ha de ser la cuidada?.


 

 

 

Deja un comentario