Cicle Grans Clàssics del Cinema per a la Gent Gran (Novembre i Desembre)

El CICLE DE CINEMA PER A LA GENT GRAN està pensat perquè la gent gran tingui una activitat matutina més a Gràcia, on trobar-se i socialitzar, i que millor manera de fer-ho que compartint una bona pel·lícula. En aquesta primera tanda hem escollit una sèrie de comèdies clàssiques de gran qualitat. Tots els dijous feiners a les 11:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34).


-Dijous, 3 de novembre a les 11:00- “La Pícara Soltera (Sex and the Single Girl)” (1964) de Richard Quine
Amb Tony Curtis, Natalie Wood, Henry Fonda, Lauren Bacall, Mel Ferrer i Edward Everett Horton.

Una de les millors comèdies boges dels anys 60 i un exemple clar de les comèdies de guerra de sexes tan d’aquella dècada. Destaca per l’espectacular repartiment de luxe i per tenir un sentit del ritme absolutament delirant.


-Dijous, 10 de novembre a les 11:00- “Oro en Barras (The Lavender Hill Mob)” (1951) de Charles Crichton
Amb Alec Guinness i Stanley Holloway.

Mítica comèdia britànica clàssica, una paròdia del cinema de robatoris perfectes (imperfectes) amb aquest humor anglès tan elegant i afilat de gest còmplice amb l’espectador i somriure sarcàstic. Diàlegs fantàstics i un clar exemple de com eren de meravellosos els actors britànics clàssics.


-Dijous, 17 de novembre a les 11:00- “Vivir para gozar (Holiday)” (1938) de George Cukor
Amb Cary Grant, Katharine Hepburn, Lew Ayres i Edward Everett Horton.

Una de les millors screwball comèdies dels anys 30. Una direcció elegant, uns diàlegs afilats i plens de bon humor, uns actors/actrius en estat de gràcia i un missatge que no envelleix.


-Dijous, 24 de novembre a les 11:00- “Bola de Fuego (Ball of Fire)” (1941) de Howard Hawks
Amb Gary Cooper, Barbara Stanwyck, Dana Andrews i Dan Duryea.

Una versió molt lliure de Blancaneu i els set nans, on Blancaneu és una cabaretera núvia d’un perillós mafiós del qual s’amaga, interpretada per una meravellosa Barbara Stanwyck, i els 7 nans són 7 encantadors homes de ciència que treballen a l’enciclopèdia perfecta, entre ells un improbable Gary Cooper, que té tan poc d’home de ciència com de nan. Una de les screwball comèdies més boges i divertides, plena de situacions absurdes, ritme esbojarrat i diàlegs molt graciosos. Obra mestra de la comèdia.


-Dijous, 1 de desembre a les 11:00- “Medianoche (Midnight)” (1939) de Mitchell Leisen
Amb Claudette Colbert, Don Ameche, John Barrymore i Mary Astor.

Adaptació molt lliure de la ventafocs, ens trobem amb una de les screwball comèdies més elegants i brillants, amb un dels millors guions de Billy Wilder i la sempre majestuosa direcció de Mitchell Leisen. Una comèdia amb molt d’encant.


-Dijous, 15 de desembre a les 11:00- “Que Bello es Vivir (It’s a Wonderful Life)” (1946) de Frank Capra (Sessió nadalenca)
Amb James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell, Beulah Bondi i Gloria Grahame.

Clockwise from top: James Stewart, Donna Reed, Carol Coombs, Jimmy Hawkins, Larry Simms and Karolyn Grimes. (Photo by Herbert Dorfman/Corbis via Getty Images)

El gran clàssic del cinema nadalenc per acomiadar el cicle i saludar les festivitats que s?hi aproximen. Una tragicomèdia protagonitzada a la perfecció per James Stewart, en el seu paper més característic: un bon home que es troba en un moment de gran complexitat i dolor, al qual apareix el més desastrós dels àngels. Emoció i bons sentiments.

Deja un comentario