Cinefórum Roig DONES CINEASTES: “Cafe Paradise” (1950) de Bodil Ipsen i Lau Lauritzen (Dinamarca)

Continuem amb el cicle de cinefòrums DONES CINEASTESdos divendres al mes a les 20:00, a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34) veurem pel·lícules dirigides per dones, com sempre cinema amb diferents orígens i estils, amb VOSE i amb taquilla inversa. Veniu, gaudireu veient bones pel·lícules i en parlarem. Organitza i modera Raúl Ruiz de Cròniques Kinoki (canal de YouTube).

-Divendres, 28 d’octubre a les 20:00- “Cafe Paradise (Café Paradis)” (1950) de Bodil Ipsen i Lau Lauritzen (Dinamarca)

Amb Poul Reichhardt, Ingeborg Brams, Ib Schønberg, Karin Nellemose i Else Højgaard.

Sinopsi: Dos treballadors d’una fàbrica, un obrer i un alt càrrec, tenen problemes amb l’alcohol, que els pot afectar els futurs respectius.

Una de les primeres pel·lícules clàssiques a intentar tractar l’alcoholisme de manera seria i realista. És un drama intens que mostra com afecta l’alcoholisme tant a la vida professional, la social i la personal/familiar, i les dificultats de lluitar contra aquest alcoholisme. Encara que avui sigui una pel·lícula molt poc sorprenent, i de vegades s’apropi al melodrama, al seu moment va obrir portes perquè altres cineastes poguessin fer pel·lícules més adultes i complexes sobre l’alcoholisme i les addiccions autodestructives, una pel·lícula oblidada encara que fonamental.

Deja un comentario