Cicle de comèdia clàssica: “Los Viajes de Sullivan” (1941) de Preston Sturges

El CICLE DE CINEMA PER A LA GENT GRAN està pensat perquè la gent gran tingui una activitat matutina més a Gràcia, on trobar-se i socialitzar, i que millor manera de fer-ho que compartint una bona pel·lícula. En aquesta primera tanda hem escollit una sèrie de comèdies clàssiques de gran qualitat. Tots els dijous feiners a les 11:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34).

 

-Dijous, 20 d’octubre a les 11:00- “Los Viajes de Sullivan (Sullivan’s Travels)” (1941) de Preston Sturges

Amb Joel McCrea, Veronica Lake i Robert Warwick.

Sinopsi: En plena depressió econòmica, un famós director de Hollywood està fart de fer ximples pel·lícules d’entreteniment, decideix que vol fer cinema realista, que expliqui la història de la gent corrent, per la qual cosa decideix fer-se passar per rodamon i viatjar d’incognit per conèixer els veritables problemes socials de primera mà.

Preston Sturges és un dels directors més ocurrents i enginyosos del cinema clàssic, les seves pel·lícules són sempre una bogeria molt divertida, però també són una mica més, ofereixen moments de “veritat”. Com en aquesta, la seva pel·lícula més famosa i apreciada, una tragicomèdia agredolça amb moments molt bojos i altres de molt realistes, que busca reflexionar en el paper del cinema en els temps de crisi, però ho fa amb un somriure.

Deja un comentario