Cinema per la gent gran: Ser o No Ser (1942) de Ernst Lubitsch

El CICLE DE CINEMA PER A LA GENT GRAN està pensat perquè la gent gran tingui una activitat matutina més a Gràcia, on trobar-se i socialitzar, i que millor manera de fer-ho que compartint una bona pel·lícula. En aquesta primera tanda hem escollit una sèrie de comèdies clàssiques de gran qualitat. Tots els dijous feiners a les 11:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34).

-Dijous, 6 d’octubre a les 11:00- “Ser o No Ser (To Be or Not to Be)” (1942) de Ernst Lubitsch

Amb Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack i Lionel Atwill.

Sinopsi: Una companyia de teatre polonesa ha de canviar la seva programació després de la invasió de Polònia. Intenten sobreviure, però es veuen immersos en una trama d’espionatge per salvar la resistència polonesa i per això hauran de fer servir l’art que més dominen: l’actuació.

Ernst Lubitsch és el mestre de la comèdia sofisticada, del suggeriment, és la intel·ligència i la insinuació feta cinema. De la infinitat de pel·lícules anti-nazis rodades durant la Segona Guerra Mundial Ser o no ser continua sent una de les millors, una comèdia mordaç i divertida en què l’enginy i l’art del teatre triomfen sobre la força bruta del feixisme. Sí, és ficció, un conte, però quina meravella de conte.

Deixa un comentari