Cinefòrum Dones Cineastes: La noche de las mujeres (Onna bakari no yoru, 1961) de Kinuyo Tanaka

CINEFÒRUM DONES CINEASTES a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Una sèrie de pel·lícules variades en l’àmbit geogràfic, cronològic, estil i sensibilitat, però totes coincidents que estan dirigides per dones cineastes, que són interessants i que mereixen ser reivindicades. Les projeccions són divendres a les 20:00, en VOSE i amb taquilla externa. Organitza Crónicas Kinoki i amb la presentació de Raúl Ruiz Serna.

Divendres, 27 de maig a les 20:00 – La noche de las mujeres (Onna bakari no yoru, 1961) de Kinuyo Tanaka (Japón)

No podem ser conscients de la importància històrica de Kinuyo Tanaka, una actriu superestrella del cinema clàssic japonès que va treballar amb els grans mestres del cinema nipó. Va ser a més la primera dona a dirigir pel·lícules de ficció al Japó, per a la qual cosa es va trobar molta resistència. Com a directora té una carrera curta, només 6 pel·lícules, però molt interessant, totes són de notable alt i sota el prisma de l’efectisme del melodrama, tractava temes candents i arriscats que afectaven especialment les dones japoneses.
En aquest cas, tracta sobre l’efecte que va tenir la prohibició de la prostitució en les dones que l’exercien: els ajuts estatals, els prejudicis a què s’enfrontaven, les dificultats per crear una nova vida, el risc de la pobresa i el rebuig social… sorprèn la sinceritat i el realisme amb què tracta un tema que encara avui crea debat i divisió.

Ho podeu apuntar al vostre calendari aquí.

 

Deja un comentario