Anima’t al Vermut: El flautista de Hamelín (Krysar, 1985) de Jirí Barta

Cicle de pel·lícules d’animació de qualitat en VOSE els dissabtes a les 12:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Podeu veure una pel·lícula d’animació excel·lent, i delectar-vos amb la seva inventiva audiovisual, mentre prens un vermut, o una cervesa o el que et vingui de gust.

Dissabte, 21 de maig a les 12:00 – El flautista de Hamelín (Krysar, 1985) de Jirí Barta (Checoslovaquia y RDA)

Txecoslovàquia tenia una de les millors escoles de l’animació mundial, especialment al stopmotion. Jiri Barta és un clar exemple, un animador molt creatiu, arriscat i incòmode, molt semblant a l’estil del més famós Jan Švankmajer. Krysar és la seva obra més ambiciosa, un llargmetratge que es basa en el famós relat d’El flautista de Hamelín per construir una pel·lícula angoixant, recargolada i esgarrifosa, amb un to fosc i cruel més proper al to dels contes previs a la seva romantització post- medieval. A més, en l’aspecte estètic és una joia expressionista de formes retorçades i recarregades. Una pel·lícula molt especial, única, que segur que no us deixarà indiferents.

 

Deixa un comentari