Anima’t al Vermut (Cicle Primavera 2022)

Continuem amb el cicle de pel·lícules d’animació de qualitat en VOSE els dissabtes a les 12:00 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). Podeu veure una pel·lícula d’animació excel·lent, i delectar-vos amb la seva inventiva audiovisual, mentre prens un vermut, o una cervesa o el que et vingui de gust.


Dissabte, 7 de maig a les 12:00 – Sita Sings the Blues (2008) de Nina Paley (EEUU) 

Sita sings the Blues és un musical delirant d’animació cartoon que barreja les masclistes tradicions de les llegendes i mitologies hindús (la mítica epopeia Ramayana) amb les no menys masclistes cançons de blues, jazz i soul dels anys 20 i 30, sortint de la barreja una pel·lícula marciana, imaginativa, fresca i enlluernadora, la quadratura de la qual ajuda a comprendre que la lluita per l’emancipació femenina de les relacions dominants (i el seu relat) no té fi.

Per apuntar-ho al vostre calendari aquí.


Dissabte, 21 de maig a les 12:00 – El flautista de Hamelín (Krysar, 1985) de Jirí Barta (Checoslovaquia y RDA)

Txecoslovàquia tenia una de les millors escoles de l’animació mundial, especialment al stopmotion. Jiri Barta és un clar exemple, un animador molt creatiu, arriscat i incòmode, molt semblant a l’estil del més famós Jan Švankmajer. Krysar és la seva obra més ambiciosa, un llargmetratge que es basa en el famós relat d’El flautista de Hamelín per construir una pel·lícula angoixant, recargolada i esgarrifosa, amb un to fosc i cruel més proper al to dels contes previs a la seva romantització post- medieval. A més, en l’aspecte estètic és una joia expressionista de formes retorçades i recarregades. Una pel·lícula molt especial, única, que segur que no us deixarà indiferents.

Ho podeu apuntar al vostre calendari aqui.


Dissabte, 4 de juny a les 12:00 – Your Name (Kimi no Na wa, 2016) de Makoto Shinkai (Japón)

Your Name es va convertir en la pel·lícula d’animació més taquillera de la història al Japó quan es va estrenar als cinemes. És un exemple clar del cinema de Makoto Shinkai, una història d’amor una mica naiff, amb elements fantàstics o de sci-fi, i amb un preciosisme visual sorprenent, quina bellesa d’imatges!!! És l’obra mestra de l’actual Rei Midas de l’anime japonès.

Ho podeu apuntar al vostre calendari aquí.


Dissabte, 18 de juny a les 12:00 – Loving Vincent (2017) de Dorota Kobiela i Hugh Welchman (Polonia, UK y EEUU) 

Una pel·lícula sobre Van Gogh on l’estètica visual és la mateixa que la de les seves pintures? Això és justament Loving Vincent, una pel·lícula d’animació visualment sorprenent, un gaudi per a la vista i el millor homenatge imaginable per al famós pintor. Barrejant rotoscòpia (gravar actors i aplicar l’animació sobre aquests enregistraments) amb animació amb pintura a l’oli (cada fotograma és un quadre pintat), el resultat és impactant, us deixarà bocabadats. Una obra d’art en moviment.

Ho podeu apuntar al vostre calendari aquí.


Dissabte, 9 de Juliol a les 12:00- Ernest & Célestine (2012) de Benjamin Renner, Stéphane Aubier i Vincent Patar (Francia-Bélgica)

Ernest & Célestine és d’aquelles pel·lícules que es suposen infantils, però que acaben agradant més als adults que a la canalla. Per què? Perquè et porta a la infància amb aquest to de conte dels de sempre, per la bellesa de les imatges, que recorda a les il·lustracions dels contes, per la sensibilitat i l’encant que transmet, per uns personatges encantadors que t’enamoren i uns valors meravellosos. Gaudiràs amb la impossible però bella història d’amistat entre una rateta trapella i un ós mandrós, en una societat on els ratolins i els óssos són enemics des de sempre.

Ho pots apuntar al vostre calendari aquí.

 

Deja un comentario