Anima’t al Vermut – Cicle Hivern 2022

Un cicle de pel·licules d’animació en VOSE els dissabtes a les 12:00, mentre et pots pendre el vermut o una cervessa. Son pel·licules pensades per un public adult (si bé algunes poden agradar a un public infantil), cinema que destaca per la seva creativitat, qualitat i valors artístics.


-29 de gener: La canción del mar (Song of the Sea, 2014) Tomm Moore (Irlanda)
Dels mateixos productors de El pa de la guerra (i es nota a la qualitat de l’animació i la tendresa humanista de la pel·lícula), és una bella història d’amor fraternal entre germans però banyat amb aventures amb éssers llegendaris i mitològics de la cultura irlandesa. Una delícia visual i auditiva, una pel·lícula suposadament infantil que fascinarà els adults que vulguin somiar durant una hora i mitja en un món ple d’imaginació, sensibilitat i la màgia de les llegendes que s’explicaven de nit al caliu de la foguera.


-26 de febrer: El barón fantástico (Baron Prásil/The Fabulous Baron Munchausen,1962) Karel Zeman (Checoslovaquia)
Karel Zeman va ser un dels grans mestres de l’animació txecoslovaca, un país que va tenir una gran tradició al cinema d’animació. El Baró Fantàstic és una pel·lícula amb actors que repassa la història del Baró Munchausen amb una imaginació enlluernadora i amb tota mena de trucatges animats en la tradició visual del pioner Méliès. Una delícia visual d’una imaginativa animació artesanal que deixa bocabadat.


-12 de març: Sita Sings the Blues (2008) Nina Paley (EEUU)
Sita sings the Blues és un musical delirant d’animació cartoon que barreja les masclistes tradicions de les llegendes i mitologies hindús (la mítica epopeia Ramayana) amb les no menys masclistes cançons de blues, jazz i soul dels anys 20 i 30, sortint de la barreja una pel·lícula marciana, tremendament imaginativa, fresca i enlluernadora, la quadratura de la qual ajuda a comprendre que la lluita per l’emancipació femenina de les relacions dominants no té fi.


-2 d’abril: El niño y el mundo (O menino e o mundo, 2013) Alê Abreu (Brasil)
Una pel·lícula sense diàlegs sobre un nen que perd el seu pare (que ha emigrat per treballar) i que s’escapa per buscar-lo, descobrint el món amb els ulls d’un nen, per després convertint la seva vida en un reflex de la de l’absent pare. Brillant paràbola amb una animació meravellosa, que sembla dibuixada per un nen amb llapis de colors i plastidecors (i molta imaginació), que omple la pantalla de sorprenents formes i una impressionant paleta de colors.

Deja un comentario