Últims Conversacines: Bong Joon-ho i Monty Python (Crónicas Kinoki)

En les últimes setmanes hem seguit estrenant vídeos sobre cinema en Cròniques Kinoki, i volem compartir amb vosaltres (i destacar) dos:


CONVERSACINES: BONG JOON-HO

Que una pel·lícula de Corea de Sud guanyés l’Oscar a la Millor Pel·lícula, l’Oscar a la Millor Director i l’Oscar a la Millor Guió Original, a més de la Palma d’Or a Cannes, va ser per a molts una sorpresa. Però el cinema sud-coreà portava dues dècades de creixement amb un cinema a mig camí entre la sensibilitat oriental i la comercialitat hollywoodiana. Bong Joon-ho, director i guionista de “Paràsits”, és un dels millors directors sud-coreans de la seva generació i un exemple perfecte per començar a entendre que està passant al cinema sud-coreà i perquè tant rebombori al voltant seu. En aquest vídeo expliquem breument la situació de cinema sud-coreà en el canvi de segle i començament generacional de Bong Joon-ho. Parlem també del seu estil, de la seva habilitat per barrejar gèneres, dels temes que es repeteixen en les seves pel·lícules (les diferències de classes, la família, …) i de com el seu cinema gravita entre el cinema comercial i el cinema d’autor . Però sobretot fem un repàs detallat de la seva filmografia pel·lícula a pel·lícula (en la descripció teniu els temps per si voleu anar a alguna concreta o passar a la següent abans que comencem amb els spoilers):


CONVERSACINES: MONTY PYTHON

A hores d’ara els Monty Python no haurien de necessitar ser presentats. Grup d’humoristes amb talents molt variats i mestres de l’humor absurd, pocs humoristes han tingut la influència i la creativitat dels Monty Python, la seva transcendència arriba a la televisió, el cinema, la música, els espectacles en directe i l’animació. En les seves obres tot és possible, per absurd o políticament incorrecte que sembli.
Fem un repàs a la seva obra cinematogràfica, a tota la que van fer junts i part de la que van fer per separat (la més propera a l’esperit de el grup); així com a la seva aportació a la televisió. Tot això amanit amb l’admiració que sentim davant d’uns humoristes que van marcar la nostra joventut:

Deixa un comentari