Club de Lectura Roig: “La madre de Frankenstein” de Almudena Grandes

Reunió del 14 de setembre de 2020 del CLUB DE LECTURA ROIG.

Ens vam reunir amb les mascaretes, el gel i la distància per comentar l’últim llibre que ens havíem proposat, Dones de ferro, de Margarida Codina.
Tot i que es va valorar l’esforç de crear una història d’un temps passat (o no tant) a un indret perdut (o no tant), precisament per aquestes intencions, el llibre no va agradar a la majoria. Es veu massa el dessig d’informar dels costums, del llenguatge (fins i tot amb QR) i de defensar l’idea de l’empoderament de les dones, massa moderna per ternir cabuda al temps que es narra.
També es deu valorar la creació lingüística i literària. No en và l’autora treballa amb Tallers d’Escriptura. Però tot això l’ha apartat de la creació artística que, al parer d’algun(e)s ha de ser més lliure, més viva i menys predertimada per les idees, tot i que siguin apreciables, com és aquest cas.
És inevitable la comparació amb les novel·les de Maria Barbal que parlen del mateix lloc, del mateix temps, que tenen un propòsit semblant… però que estan obertes a la creació personal de l’autora. Resum d’una de les lectores: “El llibre es llegeix bé, però jo no el recomanaria”.

Després vam parlar una mica de tot, fins i tot de la pandèmia.

I Finalment vam decidir llegir una altra autora, ara “en la cresta de la ola”, Almudena Grandes i el seu darrer llibre “La madre de Frankenstein”…
No tracta exactament de monstres… o sí. Resulta que tant el personatge central com molts dels que hi surten van ser reals i realment monstruosos…
És, sens dubte, una lectura molt i molt recomable. Us hi invitem.

 

La comentarem el 8 d’octubre, a les 18:00 hores, a l’Ateneu Roig.

Serà molt interessant. I més encara, si veniu a aprotar les vostres opinions.
Us hi tornem a convidar.

 

Deixa un comentari