CLUB DE LECTURA ROIG: Novel·les policíaques de Francisco González Ledesma

CLUB DE LECTURA ROIG

Reunió del 9 de juliol de 2020

Resum: Amb cops de colze i una ampolla de cava vam arribar a la novel·la policiaca…

El cops de colze van ser de salutació, és clar.

El cava el va portar l’Albert i les copes de vidre van ser amablement cedides per la Associació de Veïnes i Veïns del Carrrer Ciudad Real.

Un re-encontre normal i estrany. Érem les mateixes persones… o no, perquè havía passat molt de temps i havía estat un temps molt i molt raro. I molts, molts llibres.

Vam dedicar una estona a “La trabajadora”, lectura proposada a la darrera reunió, amb diverses opinions: hi ha qui l’ha deixada a la página 30, a la 50, o a la final…

No es pot negar que l’obra és trencadora, provocadora des del primer parágraf, que presenta una manera de viure, sentir i pensar que no havíem vist a lectures anteriors.

Però no és un llibre per a un confinament, vam pensar. Potser amb una altra situació més “normalitzada” es llegeixi d’una altra manera…

Així doncs, es pot apuntar a la llista de lectures pendents per quan sigui.

Després, parlant dels llibres de durant la “distància social”, va aparéixer la necessitat que totes i tots havíem sentit de lectures una mica evasives de la “irrealitat” que vivíem, però que no evitessin la crònica crítica de la vida i la societat…

Quin tipus de novel·la acompleix aquestes dues premises? LA NOVEL·LA POLIACA.

La majoria n’havíem llegit alguna: des de les clàssiques de Simenon a les famoses nórdiques (una ambientada entre… ¡els lapons!) -i el que escriu això va oblidar mencionar 1793, una obra sueca brutal-, Dona Leon, Sherlock Holmes, Montalbán i Montalbano… i Francisco González Ledesma. Una de les lectores presents en va fer una viva defensa d’aquest autor, totalment de Barcelona, que d’altres desconeixém.

Doncs, vinga! Un mes per a conèixe’l!

El proper 6 d’agost, a les 18:30

ens tornarem a trobar havent llegit alguna de les

novel·les policiaques de Francisco González Ledesma

i posarem en marxa

la intel·ligència col·lectiva pròpia del Club de Lectura Roig

S’ha de dir que FGL ja era, per si mateix, un personatge: sobrevivent al franquisme, va ser periodista, guionista d’historietes, escriptor “al pés”, amagat rera seudònims varis… i guanyador del Planeta al 1984.

De policiaques en va escriure bastants, sempre amb el comisari Méndez que no té dots especials de inteligència no observació… però sap de què va la vida.

El proper 6 d’agost, a les 18:30

nova sessió del CLUB DE LECTURA ROIG

Novel·les policíaques de Francisco González Ledesma.

FGL va ser, per si mateix, un personatge: sobrevivent durant el franquisme, periodista, guionista d’historietes, escriptor “al pés”, amagat rera seudònims varis… i guanyador del Planeta al 1984.

De policiaques en va escriure bastants, sempre amb el comisari Méndez que no té dots especials de inteligència ni d’observació… però sap de què va la vida…

per exemple:

i bastants més!

El coneixes? No? És igual, vine i en parlerem.

CLUB DE LECTURA ROIG

6 d’agost, a les 18:30

ATENEU ROIG

Deja un comentario