Conversacines: Ken Loach

Una altra vegada més, els nostres companys de Crónicas Kinoki, ens han preparat dues sessions de Conversacines sobre un llegendari cineasta, en aquesta ocasió l’escollit és el mestre de cinema social KEN LOACH.

A la primera sessió parlaran sobre l’estil i els temes de les seves pel·lícules, sobre la tradició de cinema social i obrer existent a Anglaterra, i sobre la indivisible associació amb Paul Laverty. Finalment s’analitzaran breument les millors pel·lícules de la seva filmografia que s’han quedat fora de la selecció de la setmana següent, ordenats cronològicament. Podreu veure-ho a partir de diumenge 28 a les 18:00.

I el següent diumenge, 5 de juliol a les 18.00, faran una anàlisi més desenvolupat de 8 pel·lícules de la filmografia de Ken Loach. No té perquè ser els seus millors pel·lícules, de fet alguna d’ella no està entre les més populars, però són totes pel·lícules molt representatives, però si han estat escollides és perquè entre elles hi ha fortes connexions tot i ser de dècades diferents, així podrem comprovar com durant gairebé 60 anys ha explicat històries molt semblants, connectades, però adaptades als nous temps. De fet l’ordre de les pel·lícules no és ni cronològic, ni per preferències, les pel·lícules estaran ordenades de manera que sigui més fàcil reconèixer i desenvolupar aquestes connexions entre pel·lícules de diferents dècades. Serà molt interessant observar l’enorme coherència i sentit de el cinema de Ken Loach, un dels grans cineastes del nostre temps.

Deja un comentario