CLUB DE LECTURA ROIG: Teresa Pàmies

 

CLUB DE LECTURA ROIG

 

El llibre que vam comentar el 13/06, “Americanah” de Chamamanda Ngozi Adichie va resultar una gran sorpresa, per diversos motius.

El més cridaner ve de la situació que ens explica: la vida de les persones nascudes a l’Àfrica que es viuen i treballen als Estats Units. Allà ja no són africans, son simplement negres i la persona de pell negra ha de saber que el seu és l’últim esglaó.

També sorprén el punt de partida una Nigèria perillosa, corrompuda i completament allunyada d’allò que nosaltres, occidentals, consideraríem la principal riquesa dels africans: els arrels culturals ancestrals. Chamamanda, ho ha declarat en altres escrits, està farta de que la mirada dels occidentals cap a l’Àfrica només sigui pels “pobres negritos”.

Però la sorpresa més gran ha estat conèixer una escriptora amb un estil potent, actual i viu, que transmet una sensibilitat i una agudesa notable en la exposició de les voltes i revoltes dels sentiments i les actitus humanes.

(Molt bonic, tot/es hi vam estar d’acord, és la narració com van viure els negres benestants la victòria de n’Obama a les eleccions presidencials.)

 

* * * *

 

Per la propera sessió, el 18 de juliol, es va proposar participar a la preparació d’una activitat que prepara el Club de Lectura Roig: conèixer i llegir la Teresa Pàmies. Fa cent anys que va nèixer i a tot arreu s’estan preparant homentages.

És per això que la proposta consisteix en que cada persona llegeixi qualsevol llibre de la Teresa i exposi el seu parer a la sessió. I que al mateix temps seleccioni un fragment que l’hagi agradat especialment-no més de dues pàgines- per tal de llegir-lo en una activitat pública, tancant el conjunt d’actes -tertúlies, conferènciues, teatres, exposició…- de l‘Homentage de l’Ateneu Roig a Teresa Pàmies. Al mes d’octubre.

 

Ens veiem, doncs, el 18 de juliol amb Teresa Pàmies sota el braç.

Tothom hi està convidat!!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *