CLUB DE LECTURA ROIG: Teresa Pàmies

 

CLUB DE LECTURA ROIG

 

El llibre que vam comentar el 13/06, “Americanah” de Chamamanda Ngozi Adichie va resultar una gran sorpresa, per diversos motius.

El més cridaner ve de la situació que ens explica: la vida de les persones nascudes a l’Àfrica que es viuen i treballen als Estats Units. Allà ja no són africans, son simplement negres i la persona de pell negra ha de saber que el seu és l’últim esglaó.

També sorprén el punt de partida una Nigèria perillosa, corrompuda i completament allunyada d’allò que nosaltres, occidentals, consideraríem la principal riquesa dels africans: els arrels culturals ancestrals. Chamamanda, ho ha declarat en altres escrits, està farta de que la mirada dels occidentals cap a l’Àfrica només sigui pels “pobres negritos”.

Però la sorpresa més gran ha estat conèixer una escriptora amb un estil potent, actual i viu, que transmet una sensibilitat i una agudesa notable en la exposició de les voltes i revoltes dels sentiments i les actitus humanes.

(Molt bonic, tot/es hi vam estar d’acord, és la narració com van viure els negres benestants la victòria de n’Obama a les eleccions presidencials.)

 

* * * *

 

Per la propera sessió, el 18 de juliol, es va proposar participar a la preparació d’una activitat que prepara el Club de Lectura Roig: conèixer i llegir la Teresa Pàmies. Fa cent anys que va nèixer i a tot arreu s’estan preparant homentages.

És per això que la proposta consisteix en que cada persona llegeixi qualsevol llibre de la Teresa i exposi el seu parer a la sessió. I que al mateix temps seleccioni un fragment que l’hagi agradat especialment-no més de dues pàgines- per tal de llegir-lo en una activitat pública, tancant el conjunt d’actes -tertúlies, conferènciues, teatres, exposició…- de l‘Homentage de l’Ateneu Roig a Teresa Pàmies. Al mes d’octubre.

 

Ens veiem, doncs, el 18 de juliol amb Teresa Pàmies sota el braç.

Tothom hi està convidat!!

 

Deja un comentario