Cinefòrum: Fremde Haut (2005) de Angelina Maccarone

Com divendres 17 maig és el Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, el dimecres 15 veurem una pel·lícula que reflecteix l’homofòbia, i de pas el racisme, la xenofòbia i la immigració. Una pel·lícula completeta i molt interessant. A les 19:30 a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34). 2 euros socis Ateneu (3 euros no socis), inclou presentació de la pel·lícula / directora, visionat de la pel·lícula i debat posterior.
Cinefòrum dones cineastes – maig 2019

Dimecres 15 de maig a les 19:30- Angelina Maccarone – Fremde Haut (2005) Alemanya (17 maig – Día contra la Homofobia, la Transfobia y la Bifobia)

El divendres 17 maig és el Dia contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i per tant per a aquest dimecres hem escollit una pel·lícula molt rica en contingut LGTBIQ +, i que a més també té tela amb temes com el gènere, la immigració, l’exili , el racisme i la xenofòbia, i tot això en una clara situació de classe (obrera). Una iraniana que ha tingut una relació amb una dona casada, tement per la seva vida fuig del seu país fins Alemanya, on la tenen en espera i li denegan l’asil, quan un company mor ocupa el seu lloc, vestint com a home. Angelina Maccarone és una jove directora alemanya, que en la seva curta però interessant trajectòria, ha destacat per reflectir les relacions lèsbiques amb realisme i naturalitat, i amb gran sensibilitat amb les minories racialitzades. El seu cinema és realista, dramàtic sense caure en l’excés, amb un fort component social, una mirada lúcida i rica, d’una cineasta més que competent, les seves pel·lícules són summament interessants des d’un punt de vista de gènere. La pel·lícula està puntuada amb un 7,1 en Imdb i amb un 6,7 en FilmAffinity.

Deja un comentario